Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΤΗΣ ΕΝΡΙΕΤΑΣ


ΤΗΝ  ΣΥΝΤΑΓΗ  ΤΗΝ  ΠΗΡΑ  ΑΠΟ ΜΙΑ  ΒΕΛΓΙΔΑ  ΦΙΛΗ  .
 ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΕ   ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΜΟΥ  3 ΧΡΟΝΙΑ  ΣΤΟ   ΒΕΛΓΙΟ  ΚΑΙ  ΣΕ  ΚΑΘΕ ΜΑΣ  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ   ΠΑΡΕΟΥΛΑ ...ΓΙΑ  ΚΑΦΕ  Η  ΤΣΑΙ   ΜΑΣ   ΤΑ   ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ  ΖΕΣΤΑ  -ΖΕΣΤΑ  ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΑ.
ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΣΚΕΤΑ   ΧΩΡΙΣ  ΓΕΜΙΣΗ  , ΜΕ  ΤΥΡΑΚΙ  ΠΑΡΜΕΖΆΝΑ   ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΑ , ΕΤΣΙ ΜΑΣ  ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΕ  ΠΑΝΤΑ  Η ΒΕΛΓΙΔΑ   ΦΙΛΗ  ΜΑΣ !!!!!

Η  ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ  ΓΙΑ  ΣΚΕΤΑ ΧΩΡΙΣ  ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ  ΤΥΡΑΚΙ  ΑΠΟ  ΠΑΝΩ  ΠΟΥ  ΛΙΩΝΕΙ   .

ΕΓΩ  ΤΑ  ΔΟΚΙΜΑΣΑ  ΚΑΙ ΜΕ  ΓΕΜΙΣΗ  .. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ  !

 

ΥΛΙΚΑ:

     550-600  γρ αλεύρι  για  όλες  της  χρήσεις
     150 ml νερού χλιαρό
    100
 ml  γάλα       χλιαρό 
     60 ml   λάδι
     1  αυγό
    30  ml  γάλα  εβαπορέ  ή γιαούρτι [ Εγώ  έβαλα 30 γιαούρτι φρέσκο  πρόβειο   με 2 κουταλιές  γάλα , τα έκανα   μια ξινή  κρέμα}
     7 γρ   μαγιά ξερή μαγιά  ή  25 γρ  νωπή  μαγιά
     1 κουταλιά σούπας  ζάχαρη
     1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
     3 κουταλιές της σούπας γάλα   για το  τέλος
     1 αυγό  για  το τέλος   ή  μια   δυό   κουταλιές  λάδι .
     100-125   γρ τυρί   τριμμένο   παρμεζάνα   για  το   τέλος   αν  τα  θέλουμε   αλμυρά   χωρίς   γέμιση

[Γέμιση :  τυριά  διάφορα  με  λίγο  γιαούρτι-   Μαρμελάδα - Μερέντα ]





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, και  την ξερή μαγιά και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.Ανακατέυουμε  το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη στη συνέχεια, τα   προσθέτουμε στο κέντρο  του αλεύριου.      Και αρχίζουμε  να ζυμώνουμε τη ζύμη , προσθέτουμε το  λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο), το αλάτι και το  αυγό και το γιαούρτι.        Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας,να μην κολλάει στα  χέρια  μας και να είναι  ελαστική και την αφήνουμε  να φουσκώσει σκεπασμένη , μακριά από κρύα ρεύματα, για 1 ώρα.
[Εγώ  έβαλα  όλα  τα υλίκα   στον αρτοπαρασκευαστή   και τα  άφησα  να φουσκώσουν  1  ώρα και 30 λεπτά ]
  •  Αφού ο όγκος  της  ζύμης μας  έχει διπλασιαστεί, χωρίζουμε σε δύο ίσες μπάλες.   Ανοίγουμε   με τον πλάστη κάθε μπάλα  της ζύμης, ελαφρώς πασπαλισμένη με αλεύρι σε πάγκο εργασίας  μας  σε ένα  στρόγγυλο  φύλλο πάχους   1 cm
  •      Κόβουμε κάθε φύλλο σε 8 τρίγωνα.  Κάνουμε  μια τομή 2-3 cm στην κορυφή του κέντρου του κάθε τριγώνου (με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε καλοσχηματισμένα κρουασάν)  και τυλίγουμε  τα κρουασάν  με τον τρόπο  που ξέρουμε .

  • Τοποθετούμε τα κρουασάν σε ταψί καλυμένο   με χαρτί ψησίματος και αφήστε ένα κενό αρκετά εκατοστά μεταξύ τους  γιατί  θα  φουσκώσουν  και αφήστε να αυξησουν τον όγκο  τους  για  άλλη 1 ώρα
  • Μετά  περνάμε  με το μείγμα του γάλακτος και  λαδιού  και το ριίχνουμε    και   πασπαλίζουμε    με   το τριμμένο  τυρί μας (προαιρετικά )

  •      Αλείφουμε   με το α υγό και το γάλα  ..Ψήνουμε   σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° βαθμούς  (κάτω και πάνω ) για 15-20  λεπτά.
  • Είναι νόστιμα και πολύ πολύ αφράτα!

  • ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΙΠΑ  ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ   !!




  • ΜΕ ΤΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΖΑΜΠΟΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ   ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ..KAI  ME  ENA KOMMATI  ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ .ΚΑΙ  ΜΕ  ΕΝΑ  ΚΟΜΜΑΤΙ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ  ΟΠΩΣ  ΚΑΙ ΝΑ  ΤΑ   ΔΟΚΙΜΑΣΕΙς  ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: