Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΟΥ

ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΟΥ


ΥΛΙΚΑ
700 γρ. κιμά  μοσχάρι 
½ φλ. ρύζι  καρολίνα  πλυμένο
2   καρότα μικρά    ψιλοκομμένα στο μπλέντερ
1 Κρεμμύδι  ψιλοκομμένο στο μπλέντερ
 ψιλοκομμένο μαϊντανό
δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά  χωριάτικα
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το ρύζι , το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το  δυόσμο , το  καρότο , το ένα ασπράδι από τα αβγά, χυμό  από μισό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και  λίγο  λάδι ,τα ζυμώνουμε καλά , τα αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο  να ενωθούν  τα υλικά μας.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια .
Βάζουμε  στην κατσαρόλα  νερό να  βράσει μαζί με  λάδι σε  δυνατή  φωτιά  και τοποθετούμε στην κατσαρόλα   ένα -ένα τα γιουβαρλάκια ,και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά!!
Χτυπάμε τους 2 κρόκους και το 1 ασπράδι με το χυμό του λεμονιού, προσθέτουμε ζουμί από τα γιουβαρλάκια για να ζεσταθεί το μείγμα μας. Σβήνουμε  το μάτι  της  κουζίνας  μας.
 Και περιχύνουμε τα  γιουβαρλάκια  με  το  αυγολέμονο
Ανακινούμε την κατσαρόλα  μας  , και την  αφήνουμε  πάνω στο ζεστό  σβησμένο  μάτι  της  κουζίνας μας , για να δέσει  η σούπα  μας
. Καλή επιτυχία!
Το αυγολέμονο: Χτυπάμε καλά το ασπράδι , προσθέτουμε τους κρόκους, το λεμόνι και ανακατεύοντας καλά βάζουμε και ζωμό από το φαγητό μας να  έρθει  σε  θερμοκρασία  το μείγμα  μας ίδια  με την θερμοκρασία  που έχει  η κατσαρόλα  μας.
*** αν  θέλουμε  προσθέτουμε  και μισό  φλιτζάνι  ρυζάκι ακόμα  στην  σούπα  μας ***

 
Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε  καλά .
  
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα FacebookΠλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: