Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕ ΖΥΜΗ ΛΑΓΑΝΑΣ





ΜΠΟΡΕΙΤΕ   ΝΑ  ΚΑΝΑΤΕ  ΤΗΝ  ΖΥΜΗ  ΚΑΙ ΣΚΕΤΗ   ΣΑΝ ΛΑΓΑΝΑ .. ΕΙΝΑΙ   ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ .


ΥΛΙΚΑ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΖΥΜΗ  ΛΑΓΑΝΑΣ :
  • 300γρ .αλεύρι  κίτρινο   για  ζύμωμα 
  • 300 γρ   γρ. αλεύρι  για όλες  της  χρήσεις
  • 1 φακελάκι  μαγιά  7-9 γρ
  • 200  ml  νερό  χλιαρό 
  • 150  ml    κοκκινέλι  κρασί 
  •  1 κουταλάκι γλυκού  αλάτι
  •  2κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 2  κουταλιές   σούπας  ταχίνι
  • 1 κουτάλι   σούπας  λάδι 
ΓΕΜΙΣΗ :
  • Χαλβά  με  γεύση κακάο σε  τρίμματα   ή  ότι θέλετε 
  • ταχίνι
  • λίγη κανέλα .
  • σοκολάτα  κουβερτούρα  σταγόνες  
  • καστανή  ζάχαρη  για  το πασπάλισμα
  • και  τριμμένους  ξηρούς  καρπούς  ,καρυδιά   φουντούκια  αμύγδαλα

    EKTEΛΕΣΗ:
  • Στον αρτοπαρασκευαστή κοσκινίζουμε το αλεύρι , την ζάχαρη , το λάδι ,  το  ταχίνι   διαλυμένο με 
    λίγο  από το χλιαρό  νερό   και το υπόλοιπο   το χλιαρό νερό , την μαγιά και το αλάτι το ψιλό και ζυμώνουμε στο πρόγραμμα μας για ζύμες , μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια μας , περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη μας περίπου 2 ώρες .
    Αν το ζυμώσουμε στο χέρι όλα μαζί σε ενα μπολ και τα ζυμώνουμε για 5-10 λεπτά , λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας και το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 1-2ωρες σε ζεστό χώρο να διπλασιαστεί ο όγκος του
    Όταν πια φουσκώσει το ζυμώνουμε 2-3 λεπτά και παίρνουμε ένα ταψί 26χ36 εκατ το λαδώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ριίχνουμε μέσα το ζυμάρι και το απλώνουμε με της παλάμες μας, και το απλώνουμε σε όλο το ταψί .
    Αλείφουμε με το ελαιόλαδο το ζυμάρι μας ,και  με  τα χέρια  μας   κάνουμε   τρύπες   όχι μέχρι κάτω  ..πασπαλίζουμε   με  σουσάμι   αφήνουμε κάνα 30 λεπτό να φουσκώσει σκεπασμένο και μετά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς ψήνουμε για 15-20 να ροδίσει .
    Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει !!
ΕΔΩ   ΘΑ  ΒΡΕΙΤΕ  ΟΔΗΓΙΕΣ   ΓΙΑ  ΤΟ ΠΩΣ  ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ     ΤΙΣ  ΚΑΡΔΙΕΣ   :


Δεν υπάρχουν σχόλια: