Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΛΤΟ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Τα  πιο  νόστιμα   και  υγιεινά  κουλουράκια ,νηστίσιμα   και  φυσικά  πολύ  θρεπτικά  με  τα πιο  απλά  και  υγιεινά υλικά .. μετά  από πολλές  δοκιμές σας    την παρουσιάζω  με  τα  παρακάτω  υλικά  ...  την  πήρα  από  εδώ   από την  αγαπημένη  μου φίλη  Βσιλική  Βερούχη  . Πάμε   να  την  φτιάξουμε  λοιπόν...







ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ποτήρι νερού πολτός μήλου
  •  1/2  ποτήρι   πολτό  μπανάνας  και  χυμό από  ένα  σαγκουίνι πορτοκάλι 
  • 1   ποτήρι νερού ζάχαρη  καστανή 
  • 1/2  ποτήρι νερού λάδι   ελιάς 
  • 1/2 ποτήρι  νερού  καλαμποκέλαιο
  • 3  κ.γλ. κανέλα
  • μια  πρέζα  αλάτι 
  • 1/2 φλ.φυστίκια Αιγίνης ή καρύδια
  • 850-900   γρ.  αλέυρι   ίσως και λίγο περισσότερο 
  • 1φακελάκι  μπέικιν πάουντερ
  • λίγες σταφύδες 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  1.  Καθαρίζουμε   3 μήλα  και  τα  αλέθουμε   στο  μπλέντερ   και  κάνουμε  το  ίδιο  με την   μπανάνα και  στίβουμε   και  το  σαγκουίνι   ή πορτοκάλι   .Χτυπάμε ζάχαρη και λάδι καλά.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το  αλεύρι  μας   χτυπάμε ν' αφρατέψουν.
  3. Ρίχνουμε το αλάτι  στο  αλεύρι  και προσθέτουμε στα υλικά μας σιγά - σιγά, ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλά στα χέρια.μας .. αλλά   θα  είναι  μαλακή   και εύπλαστη  προσεέτε , αν  βάλετε   και άλλο  αλεύρι  θα   γίνουν σκληρά  και δεν το θέλουμε  
  4. Αφήνουμε  την ζύμη  να  ξεκουραστεί για κανά  30΄ λεπτο  σκεπασμένη  με  μια  μεμβράνη .
  5. Πλάθουμε σε διάφορα σχέδια κουλούρια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200   βαθμούς   . για μισή ώρα περίπου,  'οταν   τα  βγάλουμε  θα  πρέπει να είναι  μαλακά   τα  κουλουράκια  μας .. και όταν κρύωσουν   θα  γίνουν αφράτα  μεσα και από εξω  τραγανά .

Δημοσίευση σχολίου