Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ COOKIES ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ





ΥΛΙΚΑ :
  400  -450   γρ αλεύρι  για  όλες  της  χρήσεις    περίπου
 2   κουταλάκια  μπέικιν πάουντερ    
250 γρ  καβουρδισμένα   φουντουκια τριμμένα  ελαφρά  στο   μπλέντερ
 100- 150   γρ μαύρη σοκολάτα   ή     σταγόνες  σοκολάτας  κουβερτουρα
 1/4   κουταλάκι  αλάτι
100 γρ ζάχαρη  κρυσταλική   
150γρ  ζάχαρη    καστανή
250 γρ βούτυρο ανάλατο
2 μικρά  αυγά
λίγο  ξύσμα από  πορτοκάλι
1 βανίλια
   
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  •    Χτύπαμε  το μαλακό βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου), τη ζάχαρη, την βανίλια  . το  ξύσμα  και τα αυγά μέχρι να έχουμε  μια αφράτη  κρέμα  
  •      Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι  και το μπέικιν πάουντερ το  αλάτι , κοσκινίζουμε  στη συνέχεια προσθέτουμε και   σταδιακά την κρέμα βουτύρου.
  •      Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια (όχι πολύ μικρά) και  τα  φουντούκια   και να τα προσθέσετε στη ζύμη μπισκότων. Ανακατέυουμε   τα κομμάτια σοκολάτας με ένα ξύλινη  κουτάλα
  •      Προθερμένουμε  το φούρνο στους 180 ° C.

  • Αφού ο φούρνος φτάσει στη σωστή θερμοκρασία,   παίρνουμε   τη ζύμη (θα πρέπει  είναι μαλακια),  και  με  ενα  κουτάλι   σχηματίζουμε  μπάλες  στο μέγεθος μιας ολόκληρης καρυδας.
  •      Βαζουμε τις μπάλες cookie σε ταψί,  με χαρτί ψησίματος, αφου  τα   τοποθετήσουμε  με  απόσταση 4-5 cm  μεταξύ  τους
  •      Ψήνουμε  τα μπισκότα για το τρίτο ράφι σε  φούρνο, για 15-20  λεπτά   αναλογα το  φούρνο μας   ή έως ότου οι άκρες είναι αποκτησουν ένα  ελαφρώς χρυσό.    Το εσωτερικό  των μπισκότων δεν πρέπει να  πολύ  ψημένα.
  •      Όταν παρατηρήσετε ότι οι άκρες αρχίζουν να γίνονται καφέ,  βγάζουμε   το   ταψί  μας  έξω από το φούρνο και το αφήνουμε  στον πάγκο της κουζίνας για 2-3 λεπτά, χωρίς να αγγίξουμε   τα cookies.
  •      Μετά από 2-3 λεπτά, τα μπισκότα αρχίζουν να γίνονται σκληρά  έτσι ώστε να μπορούν να τα πάρουμε   απαλά, και να τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν  εντελώς.
          •      Απολαύστε τα   είναι πολύ νόστιμα! .
    




Απολαύστε τα   είναι πολύ νόστιμα!

Τη συνταγή βρήκα  στην τενεκεδένια  συσκευασία  του μπέικιν παουντερ

Δεν υπάρχουν σχόλια: