Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ


Λατρεύω το  κοτόπουλο σε συνδυασμό με   το   λεμόνι 
Τέλειο   για  το  γιορτινό χριστουγεννιάτικο  μας  τραπέζι

ΥΛΙΚΑ:

1 κοτόπουλο μέτριο
2 λεμόνια
1 ποτήρι λευκό κρασί
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο + 30  γρ ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
βότανα μείγμα (μαντζουράνα, , ρίγανη, φρέσκο θυμάρι - κόκκινο  πιπέρι  )
αλάτι
πιπέρι
 1 κουταλιά  σούπας    μέλι  και  1 κουταλιά  μουστάρδα  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Καθαρίζουμε  το κοτόπουλο  από  της  φτερούγες και  τα  φτερά και το πλένουμε     .Κάνουμε  δύο τρύπες στο δέρμα και στις δύο πλευρές κοντά στα  μπουτάκια του  κοτόπουλου και τα  βάζουμε  μέσα  στην τρύπα να μην ανοίξει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Εγώ  ξεχάστηκα  και το  έκοψα   οπότε  τα  ποδαράκια  τα  έδεσα  με   σχοινί  ψησίματος 
  • Βουρτσίζουμε  το  κοτόπουλο  με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε την  φλούδα  από    το λεμόνι και το  τοποθετούμε  στο πίσω μέρος  του λεμονιού   και τοποθετούμε  σε ένα  ταψί .. προσθέτουμε    το  κρασί  μας , αλείβουμε   με ελαιόλαδο και φρέσκο  στυμμένο χυμό από το άλλο λεμόνι που πιο  πριν το είχαμε  χτυπήσει με το πιρούνι, το μέλι και την  μουστάρδα
  • Προσθέτουμε  ψιλοκομμένα  τα μυρωδικά Κόβουμε  σε μικρά κομμάτια 50 γρ βούτυρο και τα βάζουμε στην κορυφή του κοτόπουλο
  • Βάζουμε  το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.Μετά τα πρώτα 30-35 λεπτά γυρίζουμε   ανάποδα  το κοτόπουλο πάνω και αλείφουμε  με τη σάλτσα που έχει μέσα  στο  ταψί
  • Όταν  ροδίσουν από όλες τις πλευρές, αφαιρούμε  το από το φούρνο και σερβίρουμε με σαλάτα, ή  πατατούλες  φούρνου  ή   ρυζάκι 



Ως την επόμενη  φορά  που  θα ετοιμάσουμε μια συνταγή  με  ζυμαράκι να περνάτε  καλά .   
 
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: