Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

IMAM BAILDI ( ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ )







ΥΛΙΚΑ :
8 μελιτζάνες
4 μεγάλα κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο ( μπορείτε να βάλετε και παραπάνω σκελίδες )
4 μεγάλες  ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 /12 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι  σούπας  γεμάτη πελτέ ( προαιρετικά  )_"το καλοκαίρι  βιάζω  μόνο  φρέσκια  ντομάτα "
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
φρέσκια ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κανέλα ξυλάκι
2-3 Πιπεριές ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Πλένουμε  ,καθαρίζουμε ,και  χαράζουμε  τις μελιτζάνες γύρω γύρω και τις βάζουμε  σε ένα λεκάνη με νερό και αλάτι για 30΄λεπτά για να ξεπικρίσουν. Μετά από τα 30΄λεπτά τις πλένουμε και τις αφήνουμε   πάνω σε  χαρτί  να στραγγισουν .
  •  Με τις τηγανίζουμε ή τις λαδώνουμε και τις βάζουμε στο φούρνο.
  • Κόβουμε τα  μισά  κρεμμύδια σε λεπτές μακριές λωρίδες,ρίχνουμε από πάνω αρκετό αλάτι και τα τρίβουε. και τα άλλα μισά  στο μπλέντερ .
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμύδια χωρίς λάδι  ,όταν εξατμιστεί το νερό από το κρεμμύδι τότε ρίχνουμε το λάδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Παίρνουμε τον πελτέ και το  ανακατεύουμε καλά στον πάτο  της  κατσαρόλας , να διαλυθεί
  • Έπειτα ρίχνουμε  το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα, τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, τον ψιλοκομμένο  μαιντανό, την ζάχαρη και  της  ψιλοκομμένες  πιπεριές και το αφήνουε  την  σάλτσα  να σιγοβράσει για  λίγα  λεπτά
  • Παίρνουμε τις μελιτζάνες  της  ανοίγουμε με την βοήθεια   του κουταλιού  και     και τις γεμίζουμε με το μείγμα.
  • Αν μας περισέψει   γέμιση  την βάζουμε  στο πυρέξ και  αυτή   
  • Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ καλά λαδωμένο και ένα δάχτυλο νερό τις βάζουμε στο φούρνο ( 180ο - 200ο βαθμούς),τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για 20΄λεπτά,αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε 30 ΄λεπτά ακόμα να ψηθεί.
Καλή σας  όρεξη  !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: