Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΥΚΟΛΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Εύκολα  και  γρήγορα  τυροπιτάκια  για  το  κολατσιό των παιδιών στο σχολείο , για το πρωινό  μας , και για κάθε  λιγούρα ..είναι για  όλες  τις  ώρες .
Μπορούμε να  βάλουμε  ότι τυράκια  θέλουμε   ακόμα και αλλάντικά  της αρεσκείας μας , μόνο  θα πρέπει  να ελαττώσουμε  το αλάτι  στο  μισό αν  τα τυριά  μας  είναι αλμύρα .






ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 αυγό
1/3 κούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 γρ τυρί  φέτα  τριμμένη
100 γρ κεφαλογραβιέρα  τριμμένη
2 και 1/2  φλιτζάνια αλεύρι για  όλες  της  χρήσεις
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κίτρινο σταρένιο (προαιρετικά αν δεν θέλουμε  βάζουμε όλη την ποσότητα  αλεύρι για όλες τις χρήσεις )
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη πάπρικα (προαιρετικά )
σουσάμι
λίγο γάλα για  το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Σε ένα  μπόλ  βάζουμε  το γιαούρτι και την σόδα να σβήσει. Προσθέτουμε  το αυγό, το λάδι, το αλάτι και την φέτα τριμμένη και την κεφαλογραβιέρα τριμμένη .Τέλος  ρίχνουμε  το  κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ζυμώνουμε τη ζύμη. 
  • Η ζύμη να είναι ελαφρώς κολλώδες.Αν είναι απαραίτητο,προσθέτουμε1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι  αλλά όχι περισσότερο.Αφήνουμε  λίγο 30 λεπτά να  ξεκουραστεί η ζύμη  μας ..
  • Βάζουμε στο ταψί χαρτί ψησίματος.
  •  Με τα χέρια μας παίρνουμε ένα  κομμάτι της ζύμης και  με  τα δάχτυλά  μας  διαμορφώνουμε   το σχήμα από τα τυροπιτάκια μας .Με ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας  με το γάλα και μετά  τα πασπαλίζουμε  με  σουσάμι για  να κολλήσει .
  • Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Ψήνουμε 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν .


Ως   την επόμενη  φορά  που  θα  ετοιμάσουμε   μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

CHOCOLATE boston cream pie




ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ :
  • 1/4  κούπας  άγλυκο κακάο σε σκόνη και  μία  κουταλία  επιπλέον για το ταψί 
  • 1 και  1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150  γρ  ζάχαρη
  • 2  κουταλάκια  του γλυκού  μπέικιν  μπάουντερ
  •   μια  πρέζα   αλάτι
  • 80  ml γάλα  χλιαρό
  • 2 αυγά   μεγάλα
  • 2  βανίλιες  με  άρωμα  λεμόνι  ή  πορτοκάλι
  • 70 γρ     βούτηρο  
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Ζεσταίνουμε   το γάλα ελαφρώς και διαλύουμε το κακάο ,  και το αφήνουμε  να κρυώσει τελείως για κανά  15 λεπτο  . Κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το baking, και  τα  ανακατεύουμε  σε  μπόλ   με  τη ζάχαρη και το αλάτι.
  •  Ρίχνουμε  και τους κρόκους, το βούτηρο , γάλα με το κακάο  και τη βανίλια και   χτυπάμε  με το  μίξερ  καλά σε μέτρια ταχύτητα
  • Χτυπάμε τα ασπράδια  σε άλλο ξεχωριστό   μπόλ σε μαρέγκα σφιχτή  και την  προσθέτουμε   ανακατεύοντας με  κυκλικές κινήσεις  προσεκτικά  με  μια  σπάτουλα  στο μίγμα των κρόκων σιγά-σιγά
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε  ταψάκι διαμέτρου 24  εκατ , καλό  ειναι  να έχουμε   με  αποσπώμενο  πάτο βοηθάει  καλυτερα, καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο  με το κακάο και λίγο αλευρι.
  • Ψήνουμε σε  προθερμασμένο  φούρνο  για περίπου 30 ' στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμο όταν το αγγίξουμε   με το δάχτυλο και επανέρχεται σαν ελατήριο!!  Περιμένουμε να κρυώσει  για  να  το  κόψουμε  στη  μέση  !!  Προσεξτε  .... Αν έχουμε  μεγαλύτερο 28-30   ταψί -φόρμα ..κάνουμε  2  δόσεις  ..  
ΚΡΕΜΑ :
  •  500  ml  γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 30  γρ αλεύρι   και 30 γρ κόρν  φλάουρ
  • 2  αυγά ολόκληρα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 1 βανίλια -ζάχαρη  με  άρωμα    πορτοκάλι ή  λεμόνι 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε  το κόρν - φλάουρ και   αλεύρι, την ζάχαρη και την βανίλια  σε  ένα μπόλ  . Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε με  ένα σύρμα   μέχρι να γίνει χυλός.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε  και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.Ανακατεύουμε  μέχρι να πήξει η κρέμα.   Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο  και ανακατεύουμε  .Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :

170 γρ  σοκολάτα 70 % κακάο
150 ml  κρέμα  γάλακτος
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Τοποθετούμε την  ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα  μπολ. Ζεσταίνουμε  καλά     την κρέμα και το μέλι,και το  περιχύνουμε  στο μπολ  με τη  σοκολάτα και  ανακατεύουμε με ενα  σιίρμα  μέχρι να γίνει λείο. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ, λειαίνοντας με μια σπάτουλα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΙΣΗ:
  • Τέλος σε μία ταρτιέρα  βάζω  το ένα ΚΕΙΚ , αλείφω με την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο ΚΕΙΚ. Ρίχνω από πάνω το γλάσο σοκολάτας, και  με  τριμμένα  καρύδια  γαρνίρω  ..
  • EIXA  KAI ΛΙΓΟ  ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΌ ΤΟ  ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ   ΚΑΙ ΤΟ  ΕΡΙΞΑ  ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΙΚ 
  •  Το γλυκό αυτό διατηρείται στο  ψυγείο 

 




ΑΦΡΑΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ..ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙ..




 

 ΥΛΙΚΑ :
500 γρ αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις   κοσκινισμένο
1 φακελάκι  μαγιά ξερή   των 9 γρ η   25 γρ μαγιά νωπή
60 γρ βούτυρο
240 ml γάλα  χλιαρό
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι όχι  γεμάτα
1 κουταλάκι  γλυκού ζάχαρη
1 κρόκο αυγού  και 30 ml  νεράκι  για το άλειμα  στο τέλος
σουσάμι για το τέλος. ή παπαρουνόσπορο
Τυράκια   διάφορα  τριμμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  • Ανακατεύουμε το αλάτι στο αλεύρι.Διαλύουμε την μαγιά   και τη ζάχαρη στα περίπου 150 ml, γάλα (να είναι χλιαρό και όχι πάνω από 40 βαθμούς). Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργήσει.
  • Στη λεκάνη με το αλεύρι κάνουμε μία τρύπα στη μέση, όπου βάζουμε το μίγμα της μαγιάς με τη ζάχαρη και το γάλα. Ανακατεύουμε με λίγο από το αλεύρι και περιμένουμε περίπου 30  λεπτά  να  φουσκωσει  η  μαγιά   μας .
  • Στο μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο χλιαρό γάλα.  Ρίχνουμε το μίγμα γάλατος-βουτύρου στο μίγμα αλευριού και ανακατεύουμε.
  •  Ζυμώνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία  και μαλακιά   που να μην κολλάει..( θέλει  πολύ ζύμωμα  για να γίνει  αφράτο  εγώ το έβαλα  στον αρτοπαρασκευαστή  και ξένοιασα )  Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 2 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Όταν φουσκώσει  χωρίζουμε σε 3 κομμάτια  την ζύμη  τα  ανοίγουμε  σε  φυλλο    40χ40  και  βρέχουμε  με τα τυριά  και τα γυρίζουμε  σε  ρολλά  καιμετά   τα τρία  κομματια  και τα  πλέκουμε σε πλεξούδα  και  το βάζουμε  σε φόρμα .
  • Μπορούμε να το κάνουμε  και σκέτο  ψωμάκι  .. εγω το έχω  σαν το ψωμάκι  της κυριακής
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα
  • Αλείφουμε με το  αυγο ..και ρίχνουμε  λίγο σουσάμι .Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κατεβάζουμε στους 180 και ψήνουμε για 35-40 λεπτά









Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΗΛΙΑΝθΟΣ ΤΥΡΕΝΙΟΣ


Φτιάξαμε στην αρχή  ένα  ηλίανθο  με  γλυκεία   γεύση....με πορτοκαλί κολοκύθα και σταφύδες   ,μας  άρεσε  πολύ και  η γεύση  του αλλά  και το σχέδιο  του   .
Μου  ζήτησαν να την ξαναφτιάξω  αλλά  σε  αρμυρή γεύση αυτή  την  φορά  .. και εγώ  χατίρια  δεν  χαλάω  στα  κοριτσάκια  μου ..
Έφτιαξα  μια  υπέροχη  τυρόπιτα  για  όλες τις  ώρες .  Πάμε  να την  φτιάξουμε   :



ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΖΥΜΗ  :
400  γρ + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για  όλες  της  χρήσεις
1 κύβο της μαγιάς  25 γρ ή  1 φακελάκι  ξερή μαγιά
 2 αυγά
 50 ml +150 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλια της σούπας   ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
200 γρ τυρί  φέτα
200 γρ  ανθότυρο
2 αυγά
λίγο  πιπέρι  μαύρο
 1  χτυπημένο αυγό  με λίγο  νερό  διαλυμένο  για το τέλος 
 2-3 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα    ηλιόσπορα ή  σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
 ΖΥΜΗ :
  • Διαλύουμε  σε  ένα  μπόλ  τον  κύβο   μαγιάς    με  τα  50 ml χλιαρό γάλα και προσθέτουμε  1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,  ανακατεύουμε και το αφήνουμε για δέκα λεπτά για  να δράσει   η  μαγιά και να  ανέβει . 
  • Σε ένα ξεχωριστό μπόλ   κοσκινίζουμε  τα   400 γρ  αλεύρι.   Κάνουμε  μια  τρύπα  και  προσθέτουμε  τα   δύο αυγά χτυπημένα , τα υπόλοιπα 150 ml γάλα, γιαούρτι, και την υπόλοιπη  ζάχαρη, αλάτι και την  ανεβασμένη  μαγιά  μας .
  •  Ζυμώνουμε  την ζύμη   αν  κολλάει  προσθέτουμε λίγο  ακόμα   αλεύρι, τόσο ώστε  για να έχουμε  μια μαλακιά ζύμη,την οποία  την  βάζουμε  σε αλευρωμένο δοχείο, καλύπτουμε  με ένα υγρό πανί και την αφήνουμε σε ζεστό δωμάτιο μακριά  από  ρεύματα  για 2 ώρες περίπου  για να  διπλασιαστεί σε όγκο   η ζύμη μας
  •   Οταν  η ζύμη αυξηθεί την  αφήνουμε   πάνω  σε  αλευρωμένο πάγκο  εργάσιας  και την  κόβουμε  σε  2 μέρη με  ίδιο μέγεθος και ανοίγουμε το  ένα  κομμάτι  ζύμης  πανω  σε  χαρτί ψησίματος, φύλλο   πάχους 0,5 cm και  διάμετρο  35-40   εκατ . 
  •  Μεταφέρουμε  σε ένα ταψί το  φύλλο  της  ζύμης  και  βαζουμε  στο κέντρο, ένα  μέρος  της  γέμισης  μας ..αφήνουμε  3-5 εκατ  και  κυκλικά ξανά  βαζουμε την  υπόλοιπη  γέμιση μας , οπως  φαίνετε στην  φωτογραφία  μας !!
 


  • Ανοίγουμε και  το  άλλο   κομμάτι  ζύμης ,σε  φύλλο   πάχους 0,5 cm και  διάμετρο  35-40   εκατ .και  το  τοποθετούμε επάνω   στο  φύλλο  με την  γέμιση  και  πιέζουμε   με τη βοήθεια ενός μπολ στο  κέντρο   που βάλαμε  την  γέμιση .και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού  ενώνουμε  τα  δύο  φύλλα πατώντας με το πιρόυνι .
  • Κόβουμε  με  τη βοήθεια ενός μαχαιριού  κομμάτια  2-3  εκατ  μέχρι  το σημείο  που τοποθετήσαμε  το μπόλ και  τα  γυρίζουμε δεξιόστροφα  ,όπως  φαίνετε  στις  φωτογραφίες  μας !!
  • Ανακατεύουμε  το αυγό και το νερό  και  με  ένα  βούρτσακι  αλείφουμε   ψωμάκι μας , και πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους ή    σουσάμι .
  • Το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνοι μέχρι να ροδίσει  σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° Cγια  25-30   λεπτά.


     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ Rocher πραλίνες ...

Τα σοκολάτακια  μας .....τα  γνωστά  του κυρίου  πρέσβη φτιαγμένα από τα  χεράκια μου .
Δεν σταματάς  να τρως, νόστιμα και εμφανίσιμα κερασμάτα  για όλες τις ώρες..
Απο εδώ  πήρα  την  ιδεα  .







 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ  ΣΧΕΔΌΝ  30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ  :
250 γραμμάρια γκοφρέτες  φουντούκι ή βανίλια(εγώ  έβαλα  γκοφρέτα με  σοκολάτα είχα  5 κομμάτια των 45γρ  )
30 φουντούκια ή αμύγδαλα  για  την γεμίση .
70 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
Nutella ή  μερέντα 
300-400 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος ( εγώ  εβαλα  μισή  γάλακτος  και μισή κουβερτούρα )
100 γρ. φουντούκια  τριμμένα στο μπλέντερ ελαφρά που πρώτα  τα έχουμε ψήσει λίγο στο φούρνο μας .
λίγο λικεράκι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Κόβουμε τις γκοφρέτες με τη βοήθεια  του μπλέντερ όχι  πολύ  να  έχουν μικρά  κομμάτια μέσα σαν ριζάκια  είναι καλύτεραα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο που έχουμε αφήσει να  έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε και λίγα τριμμένα φουντούκια και μια  μεγάλη  γεμάτη  κουταλιά μερέντα .
  • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά . 
 
  • Παίρνουμε  μια  σιλικόνη  φόρμα  για  σοκολατάκια ή  την φόρμα για  παγάκια και την περνάμε με λίγο λιωμένο βούτηρο και γεμίζουμε  με  την πάστα  γκοφρέτας και  βουτήρου-μερέντας και πατώντας με  τα δάχτυλα μας , αφήνουμε χώρο στο κέντρο, όπου εκεί θα  βάλουμε το φουντούκι  και  την νουτέλα ή μερέντα αργότερα
 
     
 
  • Βάζουμε  στην κατάψυξη για 1-2  ώρες   μέχρι να παγώσει  το μέιγμα και  να ξεκολλάει από την  φόρμα  μας
  • Γεμίζουμε κάθε κομμάτι  που  ξεφορμάραμε  (μισό  ημισφαίριο ) απο  την φόρμα  σιλικόνης  με μια  κουταλίτσα μερέντα και  στη μέση βάζουμε ένα  φουντούκι  ή 1 \ 2 αμυγδάλο και μερικά ψιλοκομμένα φουντούκια από πάνω  ακόμα, και  βάζουμε  και ένα  ακόμα  από πάνω  κομμάτι (το  άλλο μισό  ημισφαίριο) και τα κλείνουνε σχηματίζοντας  ετσι  μια  μπαλίτσα , τα  αφήνουμε  στο ψυγείο  για  καμιά ώρα,ή  μπορούμε  ακόμα με  ενα ακόμα  τρόπο να τα  κατασκευάσουμε  ....να  πάρουμε  με ένα κουτάλάκι μείγμα να  το κάνουμε μια  μικρή  πίτα με τα χέρια μας και  πρόσθέσουμε  λίγη μερέντα  και μετα  ένα φουντούκι και να το πλάθουμε  με  τα χέρια  μας και του δίνουμε  το σχήμα από ένα κεφτεδάκι και  τα αφήνουμε στο ψυγείο. Αν το μείγμα μας σφίξει πολύ στο ψυγείο και δεν πλάθεται, το αφήνουμε λίγη ώρα να μαλακώσει, ή αλλιώς βρέχουμε ελαφρά τα χέρια μας και τα πλάθουμε.
  • Εν τω μεταξύ, λιώνουμε  τη σοκολάτα γάλακτος  σε μπεν μαρί και προσθέτουμε  το  λικέρ  και  τα  τρι μμένα φουντούκια και ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα τα  σοκολατάκια και  με τη βοήθεια των δύο πιρούνιών τραβάμε  προς τα έξω και το σηκώνουμε και το κρατάμε για 2 δευτερόλεπτα να  πέσει  η περίσια  σοκολάτα και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Τελειώνουμε με όλα τα μπαλάκια, και τα και τοποθετούμε  τα σε  χάρτινες  φόρμες  για  σοκολάτάκια . θα  πρέπει  την σοκολάτα να την διατηρούμε σε αραιή  κατάσταση .
  • Τα βάζουμε σε  ένα κουτί για σοκολατάκια  και  τα διατηρούμε στο ψυγείο τώρα το καλοκαίρι  ενώ το χειμώνα, μπορούμε  να διατηρείσουμε μέσα  σε  κλειστό δοχείο, επίσης, έξω από το ψυγείο, για  πολύ καιρό  .
Να σημειώσω  πως  εμένα  τα  ζουζούνια  μου  (οι δυο   κόρες  μου  )  μου έφαγαν   αρκετή  από την ποσότητα της  σοκολάτας ..και  για  να με  φτάσει να καλύψω  τα σοκολατακια  μου  προσθέσα  και  80  ml κρέμα  γάλακτος όπως καταλαβαίνετε   η  εξωτερική σοκολάτα δεν  παγωσε και δεν  έκανε  το  τραγανό  που κάνει  η σκέτη  σοκολάτα  όταν  παγώσει  αλλά κρατηθηκε  μαλακιά .. και  έτσι  ηταν  εξαιρετικά  έρεσαν  σε  όλους  όσους   τα  δοκίμασαν  ..την ημέρα της ονομαστικής  μου εορτής .  

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΕΝΙΑ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΑ




 ΖΥΜΗ:

700 γρ αλεύρι
25 γρ φρέσκια μαγιά  ή  φακελάκι μαγιά  ξερή 
2 αυγά  και  1 ασπράδι
100 g ζάχαρη
250 ml γάλα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
50 ml λάδι ελιάς ή καλαμποκέλαιο 
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

1 βανίλια -ζάχαρη  με άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι
λίγο μαχλέπι και λίγο κακουλέ

ένα αυγό για  το τέλος  με  γάλα διαλυμένο  ..
 σουσάμι και  μαυροκούκι  για  το τέλος

 ΚΡΕΜΑ  ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300 γρ σοκολάτα  κουβερτούρα ή  και γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
150-200 φιστίκια ή  φουντούκια ή καρύδια ή  αμύγδαλα τρυμμένα





  ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
ΖΥΜΗ:
  •  Σε  ένα μπολ  βάζουμε  τα  100 γραμμάρια αλεύρι,  προσθέτουμε και την μαγιά και την  διαλύουμε  με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη  σε 100ml χλιαρό  γάλα  ανακατεύουμε και  αφήνουμε  λίγο να ανέβει  .
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά με την  υπόλοιπη  ζάχαρη ,το αλάτι  και την βανίλιες και τα ξύσματα  και ζυμώνουμε τη ζύμη προσθέτοντας και σιγά-σιγά το ζεστό γάλα και το μαχλέπι και το κακουλέ .
  •   Στο τέλος προσθέτουμε και το λάδι και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη γίνεται ελαστική  και μαλακή Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.{εγώ  τα  ζύμωσα  στον αρτοπαρασκευαστή  με την σειρά  που αναφέρω  πιο πάνω  }
  •   Μόλις η ζύμη φουσκώσει την αφήνουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την κόβουμε 3 σε ίσα κομμάτια περίπου ο καθένα ,τα  δουλέυουμε  με τα χέρια  μας και τα κάνουμε στρογγυλά και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά ακόμα .
  • Παίρνουμε ένα κομμάτι το ζύμαρι μας  και το απλώνουμε  λίγο με τον  πλάστη σε κύκλο και βάζουμε αρκετή κρέμα  σοκολάτας στη συνέχεια κλείνουμε  τις άκρες με τα  χέρια μας έτσι να σχηματίσουμε ένα ψωμάκi με γέμιση στη μέση, το ανοίγουμε  πάλι σε ένα  φύλλο στρόγγυλό πάχους 2-3 εκατ και διαμετρο 20-25 εκατ .
  • Στην  μέση  βάζουμε ένα καπάκι από ενα  μπολ 4-5 εκατ και κόβουμε στα  4  το φύλλο μας  μέχρι το καπάκι μας  ..και  ξανά στα  8 κομμάτια και  ξανά  στα  12 κομματια ..όπως στην πίτσα !
  •  Στη  συνέχεια  περιστρέφουμε τα  κομμάτα προς τα επάνω 'οπως  φαίνετε στην φωτογραφία μου πιο κάτω .
  •  Στη συνέχεια αφήνουμε να φουσκώσει για  30-40 λεπτά και μετά  πασπαλίζουμε σουσάμι μονο το κεντρο του λουλουδιού μας και τα  πέταλα  του λουλουδιού μας με κρόκο αυγού διαλυμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για  30-40 λεπτά ανάλογα  το φούρνο μας  να  παρει ένα ωραίο χρώμα  το λουλούδι  μας
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και  κόβουμε την σοκολάτα κομμάτια  και την  ρίχνουμε μέσα  να λειώσει μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε και τους ξηρούς καρπούς μέσα ,το μέιγμα της σοκολάτας δεν πρέπει  να είναι  πολύ ρευστό και  την αφήνουμε καμια ωρίτσα στο ψυγείο  



  



ΠΗΓΗ