Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

ΚΕΙΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ


 


Θέλετε να φτιάξετε  ένα διαφορετικό και εντυπωσιακό κέικ για τον καλό σας    για  την   ημέρα   του  Αγίου   Βαλεντίνου   ...ένα   κέικ με σχέδιο καρδιάς....  από  τα  πιο  εύκολα    και  γρήγορα  .. πάμε   να  το  φτιάξουμε   ...
  
  

ΥΛΙΚΑ  :

Τι θα χρειαστούμε  για την καρδιά:

  • 2 μεγάλα   αυγά
  • 125 ml λάδι   καλαμποκέλαιο  ή   λάδι 
  • 125 γρ   γιαούρτι 
  • 150 γρ  ζάχαρη
  • 250  γρ  αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις  
  • λίγο αλάτι
  • 1και 1/2   κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1  βανίλια -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι    
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής  ή  35g κακάο σε σκόνη  και  2  κουταλιές   γάλα  ή   100 γρ  σοκολάτα λιωμένη  σε  μπέν μαρί 

Τι θα χρειαστούμε  για το απλό  κέικ:

  • 3 μεσαία αυγά
  • 125 ml  λάδι  καλαμποκέλαιο  ή λάδι 
  • 150 γρ  ζάχαρη
  • 125 γρ   γιαούρτι 
  • 250 γρ αλεύρι  για  όλες  τις  χρήσεις  
  • λίγο αλάτι 
  • 1 και  1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα   από  πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1  βανίλια  -ζάχαρη  με  άρωμα  πορτοκάλι    

Τι θα  χρειαστούμε  για  την κρέμα  σοκολάτα :

  • 90   γρ   σοκολάτα (70% κακάο)
  • 50 γρ  μαλακό βούτυρο
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ½ κουταλιές  της σούπας γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πως  θα  φτίαξουμε  την  σοκολατένια  καρδιά  - κέικ  :
  • Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να προθερμάνουμε  τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Πρώτα για την καρδιά, βάζουμε το  λάδι σε ένα μπολ μαζί με την ζάχαρη άχνη και  χτυπάμε   με  τον αυγουλοδάρτη   για  2-3  λεπτά  και τα αυγά και στην συνέχεια και  το  γιαούρτι  και  στην συνέχεια  κοσκινίζουμε  από ψηλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και  το αλάτι ,ανακατεύουμε με τον  αυγουλοδάρτη  για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Τέλος  προσθέτουμε  και  το εκχύλισμα της βανίλιας και το  κακάο  που το  έχουμε  ανακατέψει  με το  γάλα ή αρκετές σταγόνες από το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Δεν χρειάζεται καν μίξερ, η ζύμη θα γίνει ελαφρά σφιχτή έτσι πρέπει να είναι.
  • Έπειτα, βάζουμε το μείγμα μας  σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και το ψήνουμε  στους  180  βαθμούς   για περίπου 1 ώρα . 
  • Βυθίζουμε  στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο θα βγει καθαρό.
  • Τέλος, αφήνουμε  να κρυώσει για 5 λεπτά και  το  αναποδογύρισε σε μια πιατέλα.
  • Τώρα αφού κρυώσει  το κέικ  μας  και  μετά  απο 2-3  ώρες   κόβουμε  σε  κομμάτια  το  κείκ  1-2 εκατ  και παίρνουμε   έναν κόφτη σε σχήμα καρδιάς και κόβουμε 10 περίπου  καρδιές, ή αν έχουμε πιο μεγάλη φόρμα για κέικ όσες χρειάζεται  για να πιάσουν από την μία άκρη στην άλλη.  Ετοιμάζουμε έναν δίσκο με  μεμβράνη και τις βάζουμε  την μια  δίπλα  στην άλλη  και τις  τυλίγουμε  σε  ρολό με την  μεμβράνη  να  σφίξουν και στη συνέχεια  τις αφήνουμε  στο ψυγείο για   2-3  ώρες

Πως  θα φτιάξουμε   το απλό  κέικ

  • Για το απλό κομμάτι θα αναμείξουμε τα υλικά ακριβώς όπως  κάναμε   για την καρδιά,
  • Πρώτα θα πρέπει να βάλουμε  λίγο από το μείγμα μας στην βάση της φόρμας και από πάνω τις καρδιές που κόψαμε πριν στο κέντρο, την μία πίσω από την άλλη.. εγώ  ξέχασα  να  τοκάνω ..έβαλα  πρώτα τις καρδίες και  μετά  βαρέθηκα να  τις  βγάλω .εσείς ακολουθήστε  την σειρά  που λέω πιο πάνω    
  • Το υπόλοιπο μείγμα θα πρέπει να το ρίξουμε από πάνω, φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως οι καρδιές μας  στους  180 για περίπου 45 με 50 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να σφίξει. Βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι και αν είναι έτοιμο θα βγει καθαρό.
  • Προσοχή, θα πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλουμε  από την φόρμα
  • Το υπόλοιπο μείγμα θα πρέπει να το ρίξουμε  από πάνω, φροντίζοντας να καλύπτονται πλήρως οι καρδιές  και θα πρέπει με ένα μαχαιράκι να απλώσουμε καλά το μείγμα στο επάνω μέρος.
  • Προσοχή, θα πρέπει να το αφήσεις να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το βγάλεις από την φόρμα.

Πως θα φτιάξουμε   την σοκολατένια κρέμα:

  • Βάζουμε  την σοκολάτα σε ένα μπολ και έπειτα το μπόλ σου σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, αυτό είναι το γνωστό μπεν μαρί.
  • Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να λιώσει η σοκολάτα και πρόσθετουμε  το βούτυρο,το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα.
  • Μόλις κρυώσει  το κέικ  μας. περιχύνω   την σοκολατένια  κρέμα.. αφού  έχει και  αυτή  κρυώσει λίγο ... και  μετά  από  2-3  ώρες  κόβουμε  κομμάτια  και  το απολαμβάνουμε ...Την   ιδέα  την  πήρα από εδώ





                                                                                                                    Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια: