Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ-ΜΩΣΑΙΚΟ

Ένα γλυκάκι με λίγα υλικά,γλυκό που δεν προϋποθέτει να ανάψεις το φούρνο ή να περάσεις ώρες μέσα στην κουζίνα.
 Ένα  γλύκισμα του ψυγείο με απλά υλικά μπορούμε να το φτιάξουμε  πεντανόστιμο σε ελάχιστο χρόνο.
               Ένα γλυκό που αγαπάει όλοι  η οικογένεια,δεν ξέρω για την δική σας ...η δική μου δεν παίρνει χέρι από το γλυκό ..όπως βλέπετε  πιο κάτω  ..στις φωτογραφίες 








 ΥΛΙΚΑ:

300 γρ  μπισκότα ( πτι-μπερ), σπασμένα
σε μικρά κομμάτια
150 γρ χοντροκομμένα καρύδια ή  φουντούκια 
50 γρ φιλέ αμυγδάλου
200γρ μαύρη σοκολάτα
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
200γρ κρέμα γάλακτος 
70 γρ  βούτυρο
30  γρ  ζάχαρη άχνη (προαιρετικά είναι αρκετά γλυκό )`
2-3 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρούμι-κονιάκ-μπράντυ ή ποτό της  αρεσκίας  σας 
μια  βανίλια 
μια  πρέζα αλάτι  
150 ml γάλα
λίγο  άχνη  για το  τέλος  ή
2 κουταλιές της σούπας για γαρνίρισμα Nesquik


ΕΚΤΕΛΣΗ :

  • Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα γάλακτος  και  την κουβερτούρα  σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αχνίζει έντονα (δεν αφήνουμε να βράσει). Αποσύρουμε από την ζεστή εστία και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ με τις σοκολάτες . Αφήνουμε 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να λιώσει εντελώς και να  έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό  σοκολατένιο λείο   μείγμα.
  • Προσθέτουμε και το βούτηρο  μας   και το κακάο και  ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα .
  • Σ ένα άλλο μπόλ σπάμε  τα μπισκότα  στα  4 και προσθέτουμε  τα  ψιλοκομμένα  καρύδια ,και  το  φυλέ  αμυγδάλου και  τα  ραντίζουμε  με το  γάλα  λίγο- λίγο,και  τα ανακατεύουμε έτσι  ώστε  να  μαλακώσουν  λίγο  τα μπισκότα,δεν θέλουμε  να  μαλακώσουν πολύ να κρατάνε  λίγο  το τραγανό τους , προσθέτουμε  το αλάτι και  το  κονιάκ  
  • Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και  το μείγμα της σοκολάτας ,ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά μας όλα .
  •  Τοποθετούμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο κομμάτια λαδόκολλας.  Τυλίγουμε τον κορμό με  την  λαδόκολλα και ρολάρουμε με μικρές κινήσεις μπρος πίσω για να πάρει καλύτερο σχήμα και να σφίξει, κλείνουμε δεξιά και  αριστερά την  λαδόκολλα δινοντάς  την το σχήμα της  καραμέλλας .. Το  βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει καλά, ιδανικά όλο το βράδυ.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξετυλίγουμε τον κορμό και τον μεταφέρουμε σε πιατέλα. Kόβουμε τις άκρες για να του δώσουμε σχήμα   και πασπαλίζουμε με κακάο. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Τρώγεται ακόμη καλύτερα όταν δεν είναι πολύ παγωμένος.
  • Πριν το σερβίρετε αν θέλουμε πασπαλίζουμε ακόμα με Nesquik σκόνη ή με άχνη ζάχαρη .



 














                                                                   Και  καλή μας όρεξη ! 
 Ως την επόμενη φορά που θα  ετοιμάσουμε μια συνταγή με  ζυμαράκι να περνάτε καλά .   

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!




Δεν υπάρχουν σχόλια: