Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ


Βρήκα φασολάκια στην λαική  τον Αύγουστο με  1ευρώ ,  και  σκέφτηκα  να πάρω αρκετά να τα ετοιμάσω και να τα  καταψύξω  για  το  χειμώνα  τώρα  πού είναι  φτηνά   .
Πήρα λοιπόν  6 κιλά και τα ετοίμασα όπως  θα περιγράψω πιο κάτω και τα έβαλα σε σακουλάκια ανά  1 κιλό και στον καταψύκτη . Τα  χώρισα  σε 6 σακουλάκια ζίπ-λοκ του 1 κιλού, αφού στην οικογένεια μου δεν τρώμε  πάνω  απόένα κιλό, στο μεσημερειανό μας τραπέζι .


 ΥΛΙΚΑ

Φασολάκια
Σακουλάκια  ζιπ λόκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
  • Καθαρίζουμε  τα  φασολάκια  μας, και  τα  πλένουμε  πολλές  φορές ,να  φύγει  η σκόνη .
  •  Στη  συνέχεια βράζουμε νερό σε  μια  κατσαρόλα  και ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα  φασολάκια,και  τα ζεματάμε  για  5  λεπτά  .


  • Παράλληλα έχουμε  γεμίσει με παγωμένο νερό μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε  μέσα τα φασολάκια   αμέσως να  πέσει  η θερμοκράσια  τους και να σταματήσει ο βρασμός  .Το ζεμάτισμα βοηθάει στο να μην χαθούν θρεπτικά συστατικά των τροφών κατά την απόψυξη τους. Ο χρόνος ζεματίσμος είναι ανάλογος με την  υφή   των  λαχανικών 
  • Μετά από αυτήν την διαδικασία θα πρέπει να τα  βάλουμε σε μια  τρυπητή  κατσαρόλα  να  φύγουν  τα  πολλά  υγρά  και αμέσως  μετά  τα τοποθετούμε  σε  ένα ταψί  που έχουμε τοποθετήσει  χαρτί απορροφητικό χαρτί ή  μια  καθαρή  βαμβακερή πετσέτα  να απορροφήσει πάρα πολύ καλά  τα νερά χωρίς να μείνει ίχνος υγρασίας, και  μόλις είναι έτοιμα τα  τοποθετούμε σε σακουλάκια τροφίμων ζιπ λόκ ή ότι άλλο σακουλάκι τροφιμων έχετε  στην κουζίνα σας .
  •   Μπορείτε να τα φυλάξετε σε ειδικές σακουλίτσες με πλαστικό κλείσιμο ή σε τάπερ και κουτάκια πλαστικά, και τα  τοποθετούμε στον καταψύκτη 
  • Πάντα να βάζετε τα σακουλάκια και τα τάπερ μέσα στην κατάψυξη να παγώσουν, προτού τοποθετήσετε μέσα τα τρόφιμα  και πάντα να προσέχετε την ποσότητα των τροφίμων, να είναι μικρή σε μερίδες για να αποψύχετε αυτήν που θα καταναλώσετε.





Αυτή  την  φορά  όπως  βλέπετε δεν ετοίμασα   ζυμαράκι  
Ως την επόμενη  φορά  που θα  ετοιμάσουμε μια  συνταγή  με  ζυμαράκι  να περνάτε  καλά .   
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε  να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές!


Δεν υπάρχουν σχόλια: