Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ









 
                  Ένα ακόμα εύκολο κέικ με άρωμα  λεμόνι και  φυσικό χυμό λεμονιού,αφράτο και πολύ νόστιμο που με τα καρύδια και την σοκολάτα και το άρωμα της κανέλας έγινε μια υπέροχη μυρωδάτη βασιλόπιτα !Πάμε να το φτιάξουμε ...γρήγορα και ευκολα  ..την ιδέα την πήρα από τα αγαπημένα μας κείκ  που όλη η οικογένεια τρώει εδώ και εδώ
 
ΥΛΙΚΑ :
250 γρ, βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά μεσαία
500 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ γιαούρτι
20 γρ μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
350 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από λεμόνι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 ml με χυμό λεμόνι 
100 γρ καρύδια τριμμένα  
100 γρ σοκολάτα τρούφα ή σταγόνες
2 βανίλιες-ζάχαρη με άρωμα  λεμόνι 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε  θερμοκρασία δωματίου .Σας δίνω μερικά μυστικά για την επιτυχία της βασιλόπιτας..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μία στρογγυλή φόρμα 28 εκατ  βάζουμε λαδόκολλα και βουτυρώνουμε τα πλαϊνά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε 2 φορές και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και την κανέλα
  • Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 3-4 λεπτά στην συνέχεια τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για 3-5 λεπτά με το μίξερ,στην συνέχεια προσθέτουμε και το γιαούρτι,το ξύσμα, τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3  λεπτά .

  • Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι,τα στερεά υλικά λίγο λίγο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ,η ζύμη θα γίνει ελαφρά σφιχτή έτσι πρέπει να είναι και στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και την σοκολάτα.

  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα,τυλίγουμε το κέρμα με αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στη ζύμη ή αφού ψηθεί το βάζουμε  στο ψημένο κέικ από κάτω στον πάτο του κέικ..έτσι έκανα εγώ γιατί ξέχασα να το βάλω πριν ψηθεί και ψήνουμε το κέικ στη  μεσαία σχάρα για 50 λεπτά ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά σερβίρουμε πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη ή διακοσμούμε  κατά την αρέσκειά μας 



Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά με πάνω από όλα υγεία-ευτυχία-αγάπη και χαρά στο σπιτικό σας !!!
                                                Καλά να περάσετε με τις οικογένειες σας !!

Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι να περνάτε καλά .
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook  Πλάθω ζυμαράκια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε τις καινούριες συνταγές

2 σχόλια:

ΜαριαΚ είπε...

Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά.Εφτιαξα την πιτα-κεικ πεντανόστιμη,αφρατηΤΕΛΕΙΑ! Ευχαριστώ για την συνταγή.

plathozymarakiablogspot.com είπε...

Χρόνια πολλά .Καλή χρονιά με υγεία,αγάπη,ευημερία.Χαίρομαιπατα πολύ που σας άρεσε και σας πέτυχε!!!Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας !!.