Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΣΕΣ


ΥΛΙΚΑ: 

4 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι περίπου(630  γρ)
25 γρ μαγιά ή 1φακελάκι 7-9 gr ξερή μαγιά
1 κουταλιά κοφτή της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
200 ml γάλα
50 ml  λάδι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
 150 γρ τριμμένο κιτρινο τυρί πουλιώνει εύκολα
 100 γαλοπούλα βραστή ή ζαμπόν  
 3 κουταλιές σαλτσα ντομάτας για πίτσα ,εδώ είναι η συνταγή
 Λίγο καλαμπόκι
Λίγες κομμένες χωρίς κουκούτσι 
Και ότι αλλο έχετε στο ψυγείο σας από αλλαντικά  .
Λίγη ρίγανη για το τέλος
Λίγο γάλα και 1 αυγό καλά διαλυμένο για το τέλος

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  •  Ανακατεύουμε  σε ένα μπολ τη μαγιά με  τη ζάχαρη και την διαλύουμε με  το χλιαρό γάλα (προσέχουμε  να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η μαγιά ).
  • Στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή προσθέτουμε τη φουσκωμενη μαγιά και το γιαούρτι, και το λάδι προσθέτουμε  το κοσκινισμένο αλεύρι ,το αλάτι και το μπέικιν ή αν το ζυμώσουμε  με τα χέρια μας σε ένα μπόλ προσθέτουμε το αλεύρι το κοσκινισμένο με το μπείκιν κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο του,και προσθέτουμε τη φουσκωμενη μαγιά και το γιαούρτι, και το λάδι
  • Ζυμώνουμε  τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και αφράτη, την βάζουμε  σε  ένα μπολ λαδομένο με  λίγο καλαμποκελαιο  αφήνουμε να διπλασιαστεί, για περίπου 90 λεπτά σε ένα μέρος ζεστό μακριά από κρύα ρεύματα αέρα σκεπασμένη .
  • Αφού φουσκώσει  η ζύμη μας τη  βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας και την  χωρίζουμε σε 16-18 ίσα  μέρη  .
  • Το αφήνουμε να φουσκώσει  για 10 λεπτά  περίπου σε ζεστό  μέρος .Προθερμαίνουμε  το φούρνο  στους 180 βαθμούς 
  • Τα κομμάτια της  ζύμης τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και  με τα δαχτυλά μας  πατάμε λίγο τα κομμάτια της  ζύμης και με ένα ποτήρι πατώντας με τον πάτο κάνουμε ένα άνοιγμα όπως φαίνεται  στις  φωτογραφίες,αλείφουμε  με γάλα και το αυγό προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης .
  • Προθερμάνουμε το φούρνο  μας στους 200 βαθμούς 10 λεπτά πριν τα ετοιμάσουμε .Τα ψήνουμε στους  200 βαφθούς για 30 λεπτά να πάρουν ένα ωραίο χρώμα .. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν  πάνω σε  σχάρα  .
Σημείωση :
Εγώ έκανα μια δόση μόνο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και άλλη μια με 3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 και 1/2 αλεύρι ολικής , είχα αλεύρι που θα έληγε και το χρησιμοποίησα, εσείς να κάνετε αν θέλετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα δυο έγινα υπεροχα και αφράτα και πολύ νόστιμα .
Εγώ δεν είχα να βάλω αυγό και έβαλα  μόνο σκετο γάλα στο τέλος , βάλτε και να είναι χωριάτικο δίνει πιο ωραίο χρώμα στο τέλος .










                                                   ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΙΧΙΑ
 Ως την επόμενη φορά που θα ετοιμάσουμε μια συνταγή με ζυμαράκι  να περνάτε καλά .   
  

Αν σας αρέσουν οι συνταγές μου μπορείτε να με παρακολουθείτε και στη σελίδα Facebook    Πλάθω ζυμαρακια με τα δυο χεράκια για να βλέπετε  τις καινούριες συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια: